Wat is KLJ?

KLJ is de jeugd- en jongerenbeweging actief op het platteland in Vlaanderen. In zo’n 310 afdelingen komen op regelmatige basis de ruim 20.000 leden bij elkaar. Ongeveer 3.500 jongeren nemen hiervoor een engagement op als leider/bestuurslid.

De werking van KLJ situeert zich duidelijk in de vrije tijd.
Voor een groot deel zijn het ontspannende activiteiten, al moet het duidelijk zijn dat de KLJ meer is dan een sport- of hobbyclub.
In de KLJ kunnen kinderen en jongeren immers op een eigen manier bezig zijn met de dingen die voor hen belangrijk zijn. Samen zoeken ze naar antwoorden op hun vragen, discussiëren ze over wat goed en slecht is en leren ze zo samen te ontdekken waar er grenzen liggen en welke waarden nog echt belangrijk zijn.

Een beetje uitleg over onszelf…

Onze KLJ-afdeling heeft momenteel ongeveer 45 leden. Niet zo groot, maar een heel vrolijke bende, steeds paraat om samen hopen plezier te maken!!!

Als je wil mag je op elke activiteit een kijkje komen nemen. Alle jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom. Bereid je voor op een mix van fun, games and a nice talk. Ambiance verzekerd!