Kamp 2020

Dag KLJ’ers en KLJ’sters,

Hier zijn we weer met de kampuitnodiging voor dit jaar. Diegenen onder jullie die er vorig jaar ook bij waren weten beslist nog wel dat we ons daar in Blankenberge goed geamuseerd hebben. Het tofste kamp van de laatste jaren werd zelfs geroepen. Dit jaar gaan we dat zeker evenaren. We gaan deze zomer op kamp van zaterdag 1 augustus tem zaterdag 8 augustus. Verdere info over vertrekuur en dergelijke volgt nog. We kunnen wel al zeggen dat we met de fiets naar ons kamphuis zullen gaan en het helemaal niet zo ver is als vorig jaar. De juiste locatie houden we liever nog even geheim maar we blijven in Oost-Vlaanderen. Lees hieronder ook zeker even de uitleg in verband met de COVID-19 uitbraak en onze kampregels. Een online Facebook live infosessie volgt nog op 26 juni om 20u. Klik hier om in te schrijven. Inschrijven kan tot 25 juni.

Belangrijk in verband met de COVID-19 uitbraak:

Omwille van de uitbraak van COVID-19 zal het kamp er dit jaar een beetje anders uitzien dan alle andere jaren. Om de kampen zo coronaproof en verantwoord mogelijk te organiseren, heeft KLJ Nationaal een draaiboek voorzien. Dat draaiboek geeft ons zeer concrete richtlijnen en maatregelen om ons kamp praktisch en organisatorisch voor te bereiden.

De basismaatregelen voor de zomerkampen luiden als volgt:

 • Zieke deelnemers blijven thuis.

 • Gegevens bijhouden is verplicht. Er is een duidelijke aanwezigheidslijst en contactlogboek.

 • Wanneer er iemand ziek wordt op kamp, is er een duidelijk stappenplan voorhanden waarin de ouders ook een belangrijke rol spelen. 

 • Handhygiëne is essentieel.

 • Contactoppervlakken worden regelmatig gereinigd.

We willen met aandrang vragen om je kind niet ziek mee te sturen op kamp. Indien je kind in de laatste 5 dagen voor het vertrek symptomen heeft gehad, kan het jammer genoeg niet mee. Je kind mee laten gaan op kamp geldt als verklaring dat het symptomenvrij is. 

We vragen van jullie zowel begrip als vertrouwen in ons als leiding om alles in goede banen te leiden.

Het is een stevige opdracht, maar we staan paraat en halen alles uit de kast om er een topkamp van te maken.

Kampreglement

 • Er worden geen alcoholische dranken toegelaten, tenzij op uitdrukkelijk toelating van de leiding, zowel voor +16 als -16

 • Binnen wordt niet gerookt, peuken verdwijnen niet in de zak, maar in de voorziene blikken potten die buiten staan. Ook wordt er niet tijdens activiteiten gerookt! Eigenlijk wordt er liefst niet gerookt.

 • Geen jongens op de slaapzaal van de meisjes en omgekeerd. Wegens een gemeenschappelijk wasplaats zullen ook hier de regels duidelijk op het kamp zelf wel meegedeeld worden.

 • We staan op om ± 7u30 en gaan vroeg genoeg gaan slapen (22u30)

 • Het kampterrein wordt niet verlaten zonder toestemming

 • We respecteren de stilte vanaf 22u00.

 • Iedereen neemt actief deel aan alle activiteiten, tenzij een gegronde reden kan voorgelegd worden.

 • Door inschrijving verbindt de deelnemer zich tot de naleving van het reglement. Er gaat namelijk een trein naar huis... 

Als je om de een of andere reden het kamp niet volledig kan meemaken, zouden we je willen vragen om vooraf te vermelden in het inschrijvingsformulier. De regel is dat je samen met de groep vertrekt of samen met de groep naar huis komt. 4 dagen in het midden inspringen is dus niet mogelijk. Graag zouden we dan willen dat je minstens de helft van het kamp meemaakt. Afspreken is dus de boodschap!

Hopelijk tot op kamp
De leiding van KLJ Wichelen